Proszszszeee;-)
Wegetariańska zupa marokańska z soczewicą czerwoną
Składniki:
1 duża cebula
4 ziemniaki
2 marchewki
1 papryka czerwona
1/2 szklanki soczewicy czerwonej
1 łyżka masła klarowanego
2 łyżeczki przyprawy marokańskiej
1 1/2 litra wrzątku
1 kostka rosołowa: warzywna BIO - ja swoje kupuje w Rossmann na dziale ze zdrową żywnością;-)
1 kostka rosołowa: warzywna BIO - ja swoje kupuje w Rossmann na dziale ze zdrową żywnością;-)
Warzywa obieramy. Cebulę podsmażamy na maśle klarowanym. Zalewamy wrzątkiem. Dodajemy pozostałe pokrojone warzywa, kostkę rosołową, przyprawę marokańską i soczewicę.
Gotujemy 20 min.
Gotujemy 20 min.
Czyż nie pisałam, że będzie szybko i prosto?;-P Teraz koniecznie dajcie znać czy zupka Wam smakowała!
a soczewicy nie trzeba moczyć ?
OdpowiedzUsuńNie Maćku, chyba pomieszało Ci się z cieciorką;-) pozdrawiam ciepło!
OdpowiedzUsuńCiekawe inspiracje i super zdjęcia :)
OdpowiedzUsuń