środa, 8 października 2014

Prosta, szybka, aromatyczna... czyli wegetariańska zupa marokańska!

A skąd wegetarianie czerpią białko, skoro nie z mięsa? A no głównie z roślin takich jak: soczewica, soja, cieciorka;-) Dziś proponuję Wam zdrowy, syty i lekko pikantny obiadek w 25 minut.
Proszszszeee;-)

Wegetariańska zupa marokańska z soczewicą czerwoną




Składniki:

1 duża cebula
4 ziemniaki
2 marchewki
1 papryka czerwona
1/2 szklanki soczewicy czerwonej
1 łyżka masła klarowanego
1 1/2 litra wrzątku
1 kostka rosołowa: warzywna BIO - ja swoje kupuje w Rossmann na dziale ze zdrową żywnością;-)

Warzywa obieramy. Cebulę podsmażamy na maśle klarowanym. Zalewamy wrzątkiem. Dodajemy pozostałe pokrojone warzywa, kostkę rosołową, przyprawę marokańską i soczewicę.
Gotujemy 20 min.

Czyż nie pisałam, że będzie szybko i prosto?;-P Teraz koniecznie dajcie znać czy zupka Wam smakowała!


2 komentarze:

  1. Nie Maćku, chyba pomieszało Ci się z cieciorką;-) pozdrawiam ciepło!

    OdpowiedzUsuń